Εκμάθηση γερμανικών

Internationale Studierende sitzen über Studienmaterialien im Hörsaal.
© GettyImages/MIXA

Η εκμάθηση γερμανικών αξίζει. Εδώ μπορείτε να μάθετε τι επίπεδο γερμανικών χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις σπουδές και στην καθημερινή σας ζωή στη Γερμανία καθώς και το πού και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα γερμανικά σας.

Τα γερμανικά ανήκουν στις γλώσσες με τους περισσότερους ομιλητές παγκοσμίως. Περίπου 185 εκατομμύρια άνθρωποι μιλάνε γερμανικά σε όλον τον κόσμο. Μπορείτε βεβαίως να σπουδάσετε στη Γερμανία χωρίς να μιλάτε γερμανικά, αλλά η γνώση των γερμανικών θα διευκολύνει την καθημερινή σας ζωή και θα σας επιτρέψει να κάνετε γρηγορότερα νέες γνωριμίες. Εκτός αυτού, αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το βιογραφικό σας. Τα γερμανικά μπορεί μεν να μην είναι εύκολη γλώσσα, αλλά υπάρχουν πολλές δυνατότητες να τα μάθει κανείς: από μαθήματα μέχρι την καθημερινή συνομιλία με συγκατοίκους.

Eine Studierende steht vor einem Kurs am Whiteboard und erklärt etwas.

Γλωσσική επάρκεια για σπουδές και έρευνα στη Γερμανία

Ένα καλό επίπεδο στη γερμανική γλώσσα θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα στη Γερμανία. Το επίπεδο πρέπει να επαρκεί ώστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε διαλέξεις και να συμμετέχετε στη συζήτηση σε ένα σεμινάριο.

Περισσότερα

Μαθαίνω γερμανικά στην Ελλάδα

Θέλετε να σπουδάσετε στη Γερμανία, δεν έχετε όμως το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας και ενδιαφέρεστε για μαθήματα γλώσσας; Εάν διαμένετε στην Ελλάδα, έχετε πολλές επιλογές για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Περισσότερα
Studierende mit Tablet PC auf den Stufen des Berliner Reichstags.

Μαθαίνω γερμανικά στη Γερμανία

Εάν διαμένετε στη Γερμανία, θα μάθετε τη γλώσσα σχεδόν αυτόματα.

Περισσότερα

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

English-taught Master Programmes in Green and Information Technologies

Study innovative, future- and practice-oriented engineering Master’s programmes in central Germany!

Περισσότερα

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & ...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Περισσότερα

Bonn Graduate School of Economics (BGSE) - Combined M.Sc. Economic Res...

Are you ready to advance your career in economics? BGSE offers a dynamic doctoral program designed to drive you towards success. Call for Applications. Scholarships Available. Admission with bachelor’...

Περισσότερα
1/3

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδος

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171 (Καθημερινά 9-11, Τρίτη & Πέμπτη επίσης 13-15); Προσωπική Ενημέρωση κάθε Τετάρτη 9-12 και 13-15 στο Goethe Institut Athen
    Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info.athen@daad.de