Το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών

Blick von oben auf zwei Studierende, die sich in der Bibliothek unterhalten.
© DAAD/von Allwörden

Ανεξάρτητα από το αν ενδιαφέρεστε για Bachelor, Master, κρατικές εξετάσεις ή διδακτορικό – στη Γερμανία θα βρείτε μία ευρεία γκάμα προγραμμάτων σπουδών και πτυχίων. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις επιλογές συνοπτικά.

Η αναζήτηση του κατάλληλου προγράμματος σπουδών είναι μία διαδικασία για την οποία θα πρέπει να λάβετε πολλούς παράγοντες υπόψιν: το γνωστικό σας αντικείμενο, το ακαδημαϊκό (ή αργότερα ερευνητικό) σας ενδιαφέρον, το είδος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, το μέγεθος ή η τοποθεσία της πόλης και ούτω καθεξής. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πληροφορηθείτε εκτενώς σχετικά με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια προτού κατασταλάξετε και υποβάλετε αίτηση για ένα ή περισσότερα προγράμματα.

Για την αναζήτηση του κατάλληλου προγράμματος σπουδών για εσάς, μπορείτε να ακολουθήσετε διάφορα βήματα, όπως για παράδειγμα:

  • να συνομιλήσετε με καθηγητές/φίλους/γνωστούς που ενδεχομένως έχουν ακολουθήσει ή θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο με εσάς
  • να ψάξετε απευθείας στη σελίδα του/ων πανεπιστημίου/ων που σας ενδιαφέρει
  • να χρησιμοποιήσετε κάποια μηχανή αναζήτησης προγραμμάτων σπουδών.

Σε όποιο στάδιο της αναζήτησης και αν βρίσκεστε, είναι καλό να διερευνήσετε όλες τις δυνατότητες που έχετε, κάτι το οποίο μπορείτε να κάνετε μέσω της χρήσης μίας διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με μηχανές αναζήτησης προγραμμάτων σπουδών στη Γερμανία:

Όποια μηχανή και αν χρησιμοποιήσετε, το σημαντικό είναι να επιλέξετε τα κριτήρια που αντιστοιχούν στο δικό σας προφίλ (π.χ. Bachelor/Master, γνωστικό αντικείμενο, γερμανόφωνο/αγγλόφωνο κτλ.). Οι μηχανές αναζήτησης αυτές θα σας δώσουν μία πρώτη ιδέα του τι προσφέρεται στον κλάδο σας και σύμφωνα με τα κριτήρια που σας ενδιαφέρουν. Κατόπιν, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του/ων πανεπιστημίου/ων που σας ενδιαφέρει ώστε να πάρετε αναλυτικότερες πληροφορίες για το εκάστοτε πρόγραμμα σπουδών. Τέλος, καλό είναι να συμβουλεύεστε και τον οδηγό σπουδών του κάθε προγράμματος ώστε να είστε σίγουροι πως το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας.

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

Boost your career with the International Master‘s in Project Managemen...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Περισσότερα

Study in English - Live in German(y)!

Upgrade your career with an English-taught MSc or MBA degree from Offenburg University! Your gateway to a qualified job in Germany and around the world!

Περισσότερα

International Study Programmes at Fulda University of Applied Sciences

Study international Bachelor’s or Master’s programmes in Engineering, Business, Nutrition, Health or Humanities with a focus on practice-oriented learning.

Περισσότερα
1/3

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδα

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171 (Καθημερινά 9-11, Τρίτη & Πέμπτη επίσης 13-15); Προσωπική Ενημέρωση κάθε Τετάρτη 9-12 και 13-15 στο Goethe Institut Athen