8 βήματα προς τη Γερμανία

Studierende geht lächelnd durch die Stadt mit dem Berliner Dom im Hintergrund.
© GettyImages/Westend61

Η Γερμανία ανήκει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ξένους φοιτητές. Όποιος θέλει να σπουδάσει ή να διεξάγει έρευνα σε ένα γερμανικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει αρχικά πολλές ερωτήσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα 8 πιο σημαντικά βήματα για την προετοιμασία της παραμονής σας στη Γερμανία.

Zwei Studierende sitzen vor einem Laptop im Foyer der Universität.

Το κατάλληλο πανεπιστήμιο

Εάν ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε στη Γερμανία, έχετε πάρα πολλές επιλογές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με εξαιρετικά επίπεδα σπουδών.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Blick von oben auf zwei Studierende, die sich in der Bibliothek unterhalten.

Tο κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών

Ανεξάρτητα από το αν ενδιαφέρεστε για Bachelor, Master, κρατικές εξετάσεις ή διδακτορικό – στη Γερμανία θα βρείτε μία ευρεία γκάμα προγραμμάτων σπουδών και πτυχίων. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις επιλογές συνοπτικά.

Περισσότερα
Studierende sitzt lächelnd mit Schreibblock im Foyer der Universität.

Προϋποθέσεις εισαγωγής

Σε γενικές γραμμές, όσοι έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε χώρα εκτός Γερμανίας έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε γερμανικά πανεπιστήμια. Ωστόσο, η αναγνώριση της πρόσβασης εξαρτάται από συγκεκριμένα κριτήρια.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Internationale Studierende sitzen über Studienmaterialien im Hörsaal.

Εκμάθηση γερμανικών

Η εκμάθηση γερμανικών αξίζει. Εδώ μπορείτε να μάθετε τι επίπεδο γερμανικών χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις σπουδές και στην καθημερινή σας ζωή στη Γερμανία καθώς και το πού και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα γερμανικά σας.

Zwei Studierende sitzen lächelnd draußen an einem Tisch im Café.

Χρηματοδότηση σπουδών

Η φοίτηση στη Γερμανία δεν είναι ακριβή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής δυνατότητα χρηματοδότησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης. Εδώ θα βρείτε μία σύνοψη του σχετικού κόστους. Βρείτε επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες: https://aca-secretariat.be/germany-available-funding-sources-job-and-training-opportunities/?fbclid=IwAR0WOsCXYnjFBTR689tqaUOQ6J9dswY-krAG3ttwPwsLtuLPUZ2sG28QUho

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Blick von oben auf Studierende, die am Laptop schreibt.

Υποβολή αιτήσεων

Όποιος διεκδικεί μία θέση σε ένα πανεπιστήμιο της Γερμανίας πρέπει να προσέξει ορισμένα πράγματα.

Περισσότερα
Eine Hand hält einen Reisepass.

Σπουδαστική βίζα για πολίτες εκτός ΕΕ

Οι φοιτητές από το εξωτερικό εκτός Ε.Ε. συχνά χρειάζονται βίζα για την παραμονή τους στη Γερμανία, το οποίο εξαρτάται από τη χώρα προέλευσης και τη διάρκεια της παραμονής στη Γερμανία.

Περισσότερα
Zwei Studierende stehen im Hof eines Studierendenwohnheims.

Εύρεση διαμονής

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, τα γερμανικά πανεπιστήμια δεν προσφέρουν αυτόματα και διαμονή σε όσους φοιτητές αποδέχονται, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσει κανείς έγκαιρα με την εύρεση διαμονής.

Περισσότερα
Zwei Studierende sitzen beim Beratungsgespräch mit einer Hochschulmitarbeiterin.

Βοήθεια και συμβουλές

Είτε πρόκειται για την αναζήτηση του κατάλληλου πανεπιστημίου, πτυχίου είτε κάποιας υποτροφίας, οι συνεργάτες μας θα χαρούν να σας βοηθήσουν με οποιαδήποτε ερώτηση έχετε γύρω από τις σπουδές στη Γερμανία.

Περισσότερα

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

International Study Programmes at Fulda University of Applied Sciences

Study international Bachelor’s or Master’s programmes in Engineering, Business, Nutrition, Health or Humanities with a focus on practice-oriented learning.

Περισσότερα

Boost your career with the International Master‘s in Project Managemen...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Περισσότερα
1/2

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδα

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171 (Καθημερινά 9-11, Τρίτη & Πέμπτη επίσης 13-15); Προσωπική Ενημέρωση κάθε Τετάρτη 9-12 και 13-15 στο Goethe Institut Athen