Βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία – Υποτροφίες DAAD - ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά 31.03 – 01.04.2023

Διήμερη εκδήλωση στην Πάτρα

 

Veranstaltung_Patras

© Goethe Institut

– Διδάσκετε Γερμανικά και «διψάτε» για νέα ερεθίσματα, εποικοδομητική αλληλεπίδραση και δικτύωση; Ενδιαφέρεστε για δωρεάν δράσεις και προγράμματα του Goethe-Institut και θα θέλατε να παρακολουθήσετε ένα διαδραστικό εργαστήριο με τους μαθητές σας;
– Θα θέλατε να μπείτε στο ρόλο ενός εξεταστή ή ενός εξεταζόμενου και να λάβετε μέρος σε μια Προσομοίωση των Εξετάσεων του Goethe-Institut;
– Ενδιαφέρεστε για σπουδές στη Γερμανία;

H εκδήλωση «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά» απευθύνεται σε εσάς! Θα πραγματοποιηθεί από 31/03 – 01/04/2023 στην Πάτρα και πρόκειται για μια εκδήλωση, που επιδιώκει από ανανεωμένη σκοπιά και με φρέσκια ματιά να προωθήσει περαιτέρω την δικτύωση και την ενεργητική ανταλλαγή απόψεων των επισκεπτών.

Η συμμετοχή στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, στα εργαστήρια για σχολικές τάξεις, στα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, στην προετοιμασία για τις εξετάσεις στα επίπεδα Α+Β με την προσομοίωση της εξεταστικής διαδικασίας, στην ενημέρωση για υποτροφίες του DAAD και σπουδές στη Γερμανία καθώς και για τα προγράμματα και τις δράσεις του Goethe-Institut Athen θα χρησιμεύσουν ως χρήσιμα εναύσματα, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

• Μαθητές Γερμανικών
“Ποιο είναι το όφελος της εκμάθησης Γερμανικών για μένα; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για μένα; Πώς μπορώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου εκτός σχολείου;”.
•  H κατάλληλη ώρα ενημέρωσης του Γονέα
“Γιατί να επιλέξουμε τα Γερμανικά; Πώς μπορώ να υποστηρίξω το παιδί μου; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν και που;”.
• Καθηγητές Γερμανικών
“Πώς μπορώ να εμπλουτίσω τη διδασκαλία μου, ώστε να παρακινήσω και να υποστηρίξω τους μαθητές μου, στη διαδικασία της μάθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Σας περιμένουμε!

Μια συνεργασία με το Goethe-Zentrum της Πάτρας. Μαζί μας θα είναι η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και η παιδαγωγική ομάδα “απ’Ουσία”.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διήμερη εκδήλωση στην Πάτρα

από 31 Μαρτίου, 2023, 4:00 ΜΜ μέχρι 5:30 ΜΜ

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργανωτής: Goethe Institut Athen

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

Engineer Your Future for Success!

Fully English-Taught B.Sc. in Mechanical Engineering (International) in Germany’s Engineering Hub Karlsruhe.

Περισσότερα

Technology Management - our English-language university MBA program

NIT Northern Institute of Technology Management, the Business School at the TUHH Hamburg University of Technology. Your chance to make two masters in one year.

Περισσότερα

Study in Berlin - MBA & International Master’s Programmes

Our internationally recognized MBA & Master’s programmes will provide you with the knowledge and tools to conduct business in the global market.

Περισσότερα

English-taught Master Programmes in Green and Information Technologies

Study innovative, future- and practice-oriented engineering Master’s programmes in central Germany!

Περισσότερα

Study in English - Live in German(y)!

Upgrade your career with an English-taught MSc or MBA degree from Offenburg University! Your gateway to a qualified job in Germany and around the world!

Περισσότερα

The Esslingen MBA: Your Key to Success

Join our international master’s programmes for STEM graduates. Hands-on learning, innovative case studies and company visits make our programmes competitive and career-building.

Περισσότερα
1/6

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδος

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171 (Καθημερινά 9-11, Τρίτη & Πέμπτη επίσης 13-15); Προσωπική Ενημέρωση κάθε Τετάρτη 9-12 και 13-15 στο Goethe Institut Athen