Δυνατότητες για πρώην υποτρόφους

Internationale Alumni stehen auf einer Veranstaltung in Gruppen zusammen und unterhalten sich.
© GettyImages/10000 Hours

Αφού περάσει η διάρκεια χορήγησης μίας υποτροφίας, για την DAAD ξεκινάει μία μακρά περίοδος στενής σχέσης με τους πρώην υποτρόφους της. Στόχος μας είναι να εκτείνουμε την επαφή των υποτρόφων μεταξύ τους και με τη DAAD, είτε με την ίδρυση ομάδων είτε με άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης και στήριξης.

Internationale Studierende gehen lachend in einem Gang der Universität.

Προγράμματα χρηματοδότησης για πρώην υποτρόφους

Με τα σχετικά μας προγράμματα προσπαθούμε να στηρίξουμε πρώην υποτρόφους ακόμα και μετά το πέρας της υποτροφίας προσφέροντάς τους διάφορες ευκαιρίες στα πλαίσια του παγκόσμιου δικτύου πρώην υποτρόφων DAAD.

Περισσότερα
Eine Hand tippt auf der Tastaturtaste.

Διαδικτυακός χώρος για πρώην υποτρόφους

Ο διαδικτυακός χώρος της DAAD για πρώην υποτρόφους της περιλαμβάνει το πρόγραμμα εξειδικευμένων συγγραμμάτων, το περιοδικό LETTER για πρώην υποτρόφους και το newsletter.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)

Σύλλογοι πρώην υποτρόφων

Υπότροφοι της DAAD υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου. Περισσότεροι από 160 σύλλογοι σε πάνω από 70 χώρες προωθούν την ανταλλαγή μεταξύ πρώην υποτρόφων και διατηρούν επαφές με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και την ίδια την DAAD.

Περισσότερα
Internationale Alumni sitzen auf einer Bank an der Universität und lächeln in die Kamera.

Alumniportal Deutschland

Οι λεγόμενοι Deutschland-Alumni, δηλαδή όσοι έχουν σπουδάσει, διεξάγει έρευνα ή εργαστεί στη Γερμανία, μπορούν μέσω της εγγραφής τους στο Alumniportal Deutschland να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν επαφές με οργανισμούς, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις στη Γερμανία.

Περισσότερα στο Alumniportal Deutschland (στα γερμανικά)
Zwei internationale Alumni unterhalten sich mit Tablet in der Hand.

Πληροφόρηση, επικοινωνία και δικτύωση

Η DAAD προχωράει σε δράσεις και ευκαιρίες για πρώην υποτρόφους από το εξωτερικό, οι οποίες απευθύνονται κατά κύριο λόγο είτε σε υποτρόφους που είχαν λάβει υποτροφία άνω του ενός χρόνου είτε σε γερμανικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό τη στήριξη των αποφοίτων μετά το πέρας της υποτροφίας.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Logo der DAAD-Stiftung

DAAD-Stiftung

Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε ενεργά στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση νέων ανθρώπων. Το Ίδρυμα της DAAD (DAAD-Stiftung) δέχεται δωρεές και σας παρέχει βοήθεια εάν ενδιαφέρεστε να χρηματοδοτήσετε υποτροφίες.

Περισσότερα στο daad-stiftung.de (στα γερμανικά)
Studierender lehnt an der Wand des Universitätsgebäudes und lächelt in die Kamera.

Το περιοδικό για πρώην υποτρόφους της DAAD

Το περιοδικό LETTER που απευθύνεται σε πρώην υποτρόφους της DAAD περιέχει ενδιαφέρουσες ιστορίες από τους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού καθώς και για τη Γερμανία και το δίκτυο πρώην υποτρόφων της DAAD γενικότερα.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

English-taught Master Programmes in Green and Information Technologies

Study innovative, future- and practice-oriented engineering Master’s programmes in central Germany!

Περισσότερα

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & ...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Περισσότερα

Bonn Graduate School of Economics (BGSE) - Combined M.Sc. Economic Res...

Are you ready to advance your career in economics? BGSE offers a dynamic doctoral program designed to drive you towards success. Call for Applications. Scholarships Available. Admission with bachelor’...

Περισσότερα
1/3

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδος

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171 (Καθημερινά 9-11, Τρίτη & Πέμπτη επίσης 13-15); Προσωπική Ενημέρωση κάθε Τετάρτη 9-12 και 13-15 στο Goethe Institut Athen
    Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info.athen@daad.de