Inhalt

DAAD Ελλάδος & Goethe Institut Athen στην Κάλυμνο

© DAAD Greece

«Σπουδές στη Γερμανία / Νέοι Ορίζοντες με την εκμάθηση Γερμανικών» ήταν ο τίτλος της διήμερης εκδήλωσης του Goethe Institut Athen και DAAD που έλαβε από κοινού χώρα στις 19 και 20 Απριλίου στο νησί της Καλύμνου.

© DAAD Greece

Στο Πνευματικό Κέντρο „Αι Μούσαι“ στην πρωτεύουσα Πόθια είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές της Καλύμνου, κατόπιν πρόσκλησης του καθηγητή ιστορίας του Α’ γυμνασίου Καλύμνου Αθανάσιου Βλήτα, o οποίος, μαζί με τις καθηγήτριες γερμανικών από τα τρία γυμνάσια και τρία λύκεια του νησιού, οργάνωσε την όλη εκδήλωση.

Την πρώτη ημέρα ενημερώσαμε για την πολυγλωσσία, τα οφέλη εκμάθησης της γερμανικής και τις σπουδές και φοιτητική ζωή στη Γερμανία περί τους 300 μαθητές από το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο και το 1ο και 2ο Λύκειο Καλύμνου, όπου προσφέρονται και μαθήματα γερμανικών. Ταυτόχρονα διεξήχθησαν στη Δ’ και Ε’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου καλλιτεχνικά εργαστήρια παιχνιδιού και χειροτεχνίας από Γερμανίδα καθηγήτρια και πολλαπλασιάστριας του Goethe Institut Athen.

© DAAD Greece

Τη δεύτερη ημέρα το κλίμα ήταν γιορτινό, με μπρέτσελ φρεσκοψημένα από τον τοπικό φούρνο και χειροποίητη λεμονάδα και πασχαλιάτικες χειροτεχνίες καλωσορίσματος στα γερμανικά από τους μαθητές. Στήσαμε infopoints όπου ενημερώσαμε προσωπικά για τα γερμανικά πανεπιστήμια, διεξήχθησαν εργαστήρια στα πλαίσια του Παιδικού Πανεπιστημίου του Goethe Institut, ενώ το βράδυ έπαιξε μουσική η σχολική μπάντα και προβλήθηκε γερμανική ταινία.

© DAAD Greece

Η φιλοξενία, ο ενθουσιασμός και η θέρμη που μας υποδέχτηκαν οι φορείς, οι μαθητές και οι οικογένειές τους σε αυτό το νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, το οποίο επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά στα πλαίσια του προγράμματός μας για προσωπική επαφή και ενημέρωση και με πιο απομακρυσμένη μέρη της Ελλάδας, μας υπενθύμισαν, πόσο η επαφή με τέτοιου τύπου δράσεις για μια ξένη χώρα, σαν τη Γερμανία, μπορεί να κινητοποιήσει και να αφυπνίσει!

© DAAD Greece

 

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

International and English-taught master programs at Germany’s most bea...

Launch your career with a state-of the-art master’s degree from one of the world’s best young universities. https://www.uni-passau.de/en/study/

Περισσότερα

Be part of the transition to the future shape of energy

Join our English-taught Bachelor of Science in Energy Systems Engineering and Management!

Περισσότερα

Kick-start your future career in Financial Management at Coburg Univer...

If you are interested in management and finance our premium MBA program Financial Management could be just right for you! The program features an optional Dual Degree from UniSC Australia and a Bloomb...

Περισσότερα

Truly international – Study at ESB Business School!

Do you want to study in the heart of Germany, Europe’s strongest and most dynamic economy? Come to ESB Business School at Reutlingen University!

Περισσότερα
1/4

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδος

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171
    Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info.athendaad.de
Στιγμιότυπο του χάρτη με σημειωμένη την τοποθεσία της DAAD