Σπουδές & Έρευνα στην Ελλάδα

© iStockphoto

Ενδιαφέρεστε για σπουδές, έρευνα, διδασκαλία, πρακτική ή μαθήματα γλώσσας σε μία χώρα εκτός Γερμανίας, για παράδειγμα στην Ελλάδα; Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να βρείτε σχετικές πληροφορίες.

Πληροφορίες για την Ελλάδα

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με υποτροφίες για σπουδές, έρευνα και διδασκαλία καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές συνεργασίες και άλλα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Eine Studierende geht lächelnd mit Einschreibungsunterlagen im Arm vor der Universität.

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους

Από την προετοιμασία μέχρι και τη χρηματοδότηση: εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παραμονή στο εξωτερικό στα πλαίσια σπουδών καθώς και δυνατότητες υποτροφιών για φοιτητές, απόφοιτους και διδάσκοντες.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Logo der Webseite Studieren weltweit

Σπουδές στο εξωτερικό

Η εμπειρία στο εξωτερικό είναι ένα σαφές πλεονέκτημα. Η πρωτοβουλία «studieren weltweit – ERLEBE ES!» δημιουργήθηκε με σκοπό να δείξει στους νέους ανθρώπους τα πλεονεκτήματα μίας παραμονής στο εξωτερικό.

Περισσότερα στο studieren-weltweit.de (στα γερμανικά)
Ausschnitt der Stele mit Beschriftung Ortsnetz.

Το πρόγραμμα της DAAD για τοπικούς λέκτορες

Σε πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός Γερμανίας εργάζονται Γερμανοί καθηγητές οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα υπό την αιγίδα της DAAD ή άλλων φορέων. Οι καθηγητές αυτοί διδάσκουν στους τομείς της γερμανικής γλώσσας, λογοτεχνίας και των γερμανικών σπουδών εν γένει. Στις περιπτώσεις αυτές, η DAAD προσφέρει δυνατότητες εξειδικευμένης στήριξης.

Περισσότερα στο daad.de (στα γερμανικά)
Icon eines weißen Datenblatts auf blauem Grund

Ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό τοπίο και δράσεις της DAAD

Παρακάτω θα βρείτε στατιστικές, πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα καθώς και μία επισκόπηση των δράσεων της DAAD στη χώρα.

Ein Studierender hat ein persönliches Gespräch mit seinem Hochschullehrer oder Berater.

Ένταξη προσφύγων σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την ένταξη των προσφύγων στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Διαφημίσεις γερμανικών πανεπιστημίων

International Study Programmes at Fulda University of Applied Sciences

Study international Bachelor’s or Master’s programmes in Engineering, Business, Nutrition, Health or Humanities with a focus on practice-oriented learning.

Περισσότερα

Boost your career with the International Master‘s in Project Managemen...

Boost your career. Acquire a German Master’s degree in Data Science & Project Management. Join us at HTW Berlin – On Campus or Online!

Περισσότερα
1/2

Επικοινωνία

  • DAAD Ελλάδα

    Ομήρου 14-16 10672 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-36 08 171 (Καθημερινά 9-11, Τρίτη & Πέμπτη επίσης 13-15); Προσωπική Ενημέρωση κάθε Τετάρτη 9-12 και 13-15 στο Goethe Institut Athen