Υποτροφίες

Home

Άλλα προγράμματα

Deutsch-Griechischer Zukunftsfonds / Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) προωθεί με πόρους του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών ερευνητικά προγράμματα και διοργανώσεις για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, αρχής γενομένης από την ελληνική ανεξαρτησία με ειδική έμφαση στην ιστορία και τις έρευνες για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Berliner Künstlerprogramm
Πρόγραμμα υποτροφιών για καλλιτέχνες

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι από τα πιο σημαντικά προγράμματα υποτροφιών σε διεθνές επίπεδο για εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία, μουσική και κινηματογράφο.
Χορηγούνται περίπου 20 ετήσιες υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν διαμονή ενός έτους στο Βερολίνο. (Για την περίπτωση των Καλών Τεχνών: Δεν μπορεί να κάνει αίτηση ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Υπάρχει ειδική επιτροπή που προτείνει κάθε χρόνο σε ποιούς να χορηγηθούν οι υποτροφίες.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: έως την 1η Ιανουαρίου για διαμονή κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Για περισσότερες πληροφορίες:

www.berliner-kuenstlerprogramm.de (στα γερμανικά ή στα αγγλικά)
https://www.daad.de/deutschland/stipendium/musik-kunst/de/8590-daad-berliner-kuenstlerprogramm


DAAD-Kongressreisen

Σχεδιάζετε μια ημερίδα, ένα συνέδριο, ένα συμπόσιο και επιθυμείτε να προσκαλέσετε έναν επιστήμονα από τη Γερμανία; Ό καλεσμένος σας μπορεί να υποβάλει αίτηση στην DAAD για την επιστροφή εξόδων ταξιδιού.
Περισσότερες πληροφορίες


Alexander von Humboldt-Stiftung Logo

Alexander von Humboldt Stiftung

Whether you are a young postdoctoral researcher at the beginning of your academic career, an experienced, established academic, or even a world authority in your discipline - our research fellowships and research awards offer you sponsorship tailored to you and your career situation.

See more information here