Η ζωή στη Γερμανία

Home

Κατοικία

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μηνιαίων δαπανών πηγαίνει για την ενοικίαση κατοικίας. Ωστόσο, το επίπεδο του ενοικίου είναι πολύ διαφορετικό από πόλη σε πόλη. Οι φοιτητές ανάλογα με το πανεπιστήμιο που σπουδάζουν πληρώνουν για τη διαμονή τους από 185 έως και 345 ευρώ ανά μήνα. Κατά μέσο όρο τα υψηλότερα ενοίκια στη Γερμανία είναι σε μεγάλες πόλεις, όπως στο Αμβούργο, στο Μόναχο, στη Κολωνία και στην Φρανκφούρτη. Πάντως όποιος θέλει να κάνει οικονομία και σε αυτό το μέρος των δαπανών του μπορεί να αναζητήσει κατοικία σε φοιτητικές εστίες ή να επιλέξει τη συγκατοίκηση (Wohngemeinschaft/WG), ένα αρκετά διαδεδομένο τρόπο κατοικίας ανάμεσα στους φοιτητές στη Γερμανία.

Οι μέσες δαπάνες για ενοίκιο ανα μήνα, συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων εξόδων κατοικίας (π.χ. κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, θέρμανση κτλ): 

  • για ένα δωμάτιο σε φοιτητική εστία € 220 
  • για ένα δωμάτιο με συγκάτοικο € 265
  • για ένα διαμέρισμα με τον/την σύντροφο € 300
  • για μία γκαρσονιέρα € 340 
    Πηγή: Deutsches Studentenwerk

Ενημερωθείτε από την φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου σας (Studentenwerk) σχετικά με τα πακέτα υπηρεσιών για αλλοδαπούς φοιτητές (Service-Pakete). Η προσφορά αυτή εκτός από την κατοικία και τα κουπόνια για την φοιτητικό εστιατόριο εμπεριέχει και ασφάλιση υγείας!

Στην ακόλουθη ιστοσελίδα μπορείτε να αναζητήσετε και να πληροφορηθείτε για όλες τις φοιτητικές εστίες ανα πόλη στη Γερμανία

στα γερμανικά: https://www.study-in.de/de/aufenthalt-planen/wohnen/wohnheimfinder/

στα αγγλικά: https://www.study-in.de/en/plan-your-stay/accommodation/dormitoryfinder/


Δείτε επίσης:

https://www.study-in.de/en/plan-your-stay/accommodation/

http://www.wg-gesucht.de/

https://www.wg-suche.de/


Μηχανή αναζήτησης για συγκατοίκηση (Γερμανικά και Αγγλικά)

Zwischenmiete

Μηχανή αναζήτησης για την προσωρινή συνκατοίκηση (μόνο στα Γερμανικά)


Μάθετε περισσότερα: