Σπουδές στη Γερμανία

Home

Σπουδές στη Γερμανία

Τα γερμανικά πανεπιστήμια χαίρουν αναγνώρισης διεθνούς κύρους. Αποτελούν πηγή σημαντικών και διεθνώς προβεβλημένων καινοτομιών στο χώρο της έρευνας. Πολλές ριζοσπαστικές εφευρέσεις προέρχονται από τη Γερμανία. Ο κατάλογος γερμανών που έχουν λάβει βραβείο Νόμπελ είναι ευρύς: μόνο στους τομείς των θετικών επιστημών και της ιατρικής υπάρχουν ήδη 68 βραβευθέντες. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι Wilhelm Conrad Röntgen, Robert Koch, Max Planck, Albert Einstein, Christiane Nüsslein-Volhard και Harald zur Hausen. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η Γερμανία θεωρείται επίσης η χώρα των ποιητών και στοχαστών, είναι η χώρα του Kant, του Hegel και του Adorno, του Goethe, του Heine και του Brecht, και μεγάλων μουσουργών όπως οι Bach, Beethoven και Brahms.

Η επιστήμη και η έρευνα έχουν στη Γερμανία μια μακρά παράδοση.Το παλαιότερο πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1386 στη Χαϊδελβέργη. H Γερμανία απαριθμεί περισσότερα από 390 κρατικά ή επίσημα αναγνωρισμένα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα πανεπιστήμια αυτά βρίσκονται σε 170 σημεία της γερμανικής επικράτειας και προσφέρουν μεγάλο εύρος προγραμμάτων σπουδών και έρευνας. Συνολικά υπάρχουν σήμερα πάνω από 16.000 προγράμματα σπουδών, εκ των οποίων 1.500 είναι αγγλόφωνα. Ο μεγάλος αριθμός σχολών (π.χ. 35 σχολές Ιατρικής, 50 Ψυχολογίας, 39 Νομικής, 19 Αρχιτεκτονικής και 30 Μηχανολόγων Μηχανικών μόνο σε ΑΕΙ) απαιτεί από τους υποψήφιους φοιτητές ενδελεχής έρευνα βάση των προσωπικών τους προτεραιοτήτων για τη σωστή επιλογή ιδρύματος.

Γιατί σπουδές στη Γερμανία:

  • εξαιρετικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • πρωτοπόρα στην επιστημονική έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη
  • φοίτηση άνευ διδάκτρων
  • χαμηλό κόστος ζωής
  • καλές επαγγελματικές προοπτικές

Studying in Germany in 10 steps

Κάντε κλικ στη πιο κάτω εικόνα για να εισέλθετε στο επίσημο ιστιότοπο της DAAD και να ενημερωθείτε πάνω σε θέματα σπουδών και έρευνας στη Γερμανία.

Μάθετε περισσότερα για: